WACKY CAKE

U hoeft niet wacky of mesjogge te zijn om deze taart te maken. De naam van dit recept verwijst naar de ongebruikelijke combinatie van ingrediënten. U kunt de taart desgewenst afwerken met een chocoladeglazuur of eenvoudig wat poedersuiker.

200 g bloem

250 g kristalsuiker

4 eetlepels cacao

1 theelepel zout

2 theelepels bakpoeder

2 theelepels natriumbicarbonaat (baking soda)

2 theelepels vanille essence

1 eetlepel blanke azijn

5 eetlepels plantaardige olie

2 1/2 deciliter lauw water

Zeef alle droge ingrediënten boven een (niet ingevette) taartvorm van circa 20 x 20 centimeter. Maak drie kuiltjes in het bloemmengsel. Doe de vanille essence, azijn en olie in de kuiltjes. Giet het lauwe water over het geheel. Meng alles goed en zet de taart dan circa 30 minuten in een op 180 graden Celsius voorverwarmde oven. Laat de taart afkoelen en werk af naar eigen inzicht.

    • Kim Maclean