Smitskamp koopt wetenschappelijk antiquariaat Brill

LEIDEN, 1 APRIL. Het Leidse antiquariaat Brill, een van de belangrijkste wetenschappelijke antiquariaten in Nederland, is met ingang van vandaag overgenomen door de huidige bedrijfsleider R. Smitskamp. Dat heeft uitgeverij E. J. Brill vanochtend bekend gemaakt. Eind november had Brill laten weten het antiquariaat te willen afstoten. Als er voor de zomer geen koper was gevonden, zou het gerenommeerde antiquariaat worden gesloten.

Hoewel zich in de afgelopen maanden verschillende potentiële kopers aandienden, wilde geen van hen aan de voorwaarde voldoen dat de vijf man personeel konden aanblijven. Over het bedrag dat met de verkoop is gemoeid, wilde Smitskamp, die al 22 jaar aan het antiquariaat is verbonden, geen mededelingen doen.

Antiquariaat Brill stamt al uit de zeventiende eeuw en behoort tot de oudste antiquariaten in Nederland.