Schrootbedrijven bundelen krachten

Hoogovens Staalverwerking en Handel in Bloemendaal, de Duitse staalonderneming Klöckner & Co uit Duisburg en de Belgische staalonderneming Sidmar uit Gent zijn in onderhandeling over de bundeling van hun Belgische en Nederlandse schrootbedrijven.

Het betreft hier de activiteiten van Hoogovens Metals te Amsterdam, Klöckner Scrap Trading & Processing te 's-Gravendeel en Almetal Holding te Gent. Hoogovens Metals is werkzaam op het gebied van schrootinzameling en -verwerking met vestigingen in Amsterdam, Hengelo, Hendrik Ido Ambacht en Eindhoven met totaal 167 werknemers. Branchegenoot Klöckner ST&P heeft vier vestigingen in Nederland met 120 werknemers en het Belgische Almetal heeft 220 mensen in dienst in acht vestigingen verspreid over België, Engeland en Luxemburg.

Het samengaan is gericht op verhoging van de productiviteit en de doelmatigheid en zou kunnen leiden tot het verlies van arbeidsplaatsen. De ondernemingsraad en de vakbonden zijn op de hoogte gesteld.