Joodse organisaties protesteren tegen islamitische actie

DEN HAAG, 1 APRIL. De drie joodse Kerkgenootschappen, het Centrum voor Informatie en Documentatie Israel (CIDI) en de federatie van Nederlandse Zionisten hebben minister Van den Broek (buitenlandse zaken) verzocht bij de Iraanse regering te protesteren tegen de islamitische bedreigingen van Israelische doelen, afgelopen vrijdag.

Ruim driehonderd moslims hielden toen een demonstratie bij de Israelische ambassade in Den Haag waar leuzen werden geroepen als "dood aan Israel'. De moslims gaven gehoor aan de oproep van de geestelijk leider van Iran, Ali Khamenei, om in de laatste week van de Ramadan te protesteren tegen Israel. Woordvoerder C. Cüorz van de Islamitische Raad Nederland heeft de demonstratie veroordeeld. De raad distantieert zich van alle acties die kwetsend zijn voor de joodse bevolkingsgroep, aldus Cüorz.