Als eerste geplaatste Krajicek in Singapore onderuit tegen Black

SINGAPORE, 1 APRIL. Richard Krajicek heeft in de eerste ronde van het toernooi van Singapore verloren van Byron Black.

Mark Koevermans ging op het gravel van Estoril onderuit tegen Ivan Lendl. Krajicek was in het 500.000 gulden toernooi als eerste geplaatst. Voor de eerste keer in zijn nog korte loopbaan. Het lot koppelde hem aan Byron Black, een nieuwkomer in het ATP-circuit. Black (22), een blanke uit Harare, werd na zijn studie aan de universiteit van Southern Californië in juni van het vorig jaar prof. In één jaar steeg hij ruim 300 plaatsen op de wereldranglijst, van 453 naar 122.

Daarmee stond hij exact honderd plaatsen lager dan Krajicek, die de laatste maanden indruk maakte met overwinningen op spelers uit de top-tien. In Singapore verloor Krajicek twee keer in de tiebreak, 6-7 (4-7) 6-7 (5-7). Michiel Schapers, als zevende geplaatst, haalde de tweede ronde ten koste van de Duitser Karbacher (6-3 6-7 6-4). In de tweede ronde speelt hij tegen de Australiër Woodforde.

Paul Haarhuis, derde op de plaatsingslijst, had zich een dag eerder al verzekerd van een plaats in de tweede ronde. Zijn tegenstander vandaag is de Australiër Stoltenberg. Jan Siemerink won vorig jaar het toernooi van Singapore. De Rijsnburger, vierde geplaatst, komt vandaag voor de eerste keer in actie. Tegen de Australiër Woodbridge. Bij winst wordt de Amerikaan Grabb zijn volgende tegenstander.

In Estoril leed Mark Koevermans een nederlaag tegen Ivan Lendl. De Rotterdammer verloor de eerste set met 5-7 en gaf in de eerste game van de tweede op 30-30 geblesseerd op. Lendl voert in de Portugese badplaats de plaatsingslijst van het 900.000 gulden toernooi aan. (ANP/Reuter)