Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Mode

Jonge schoenen

Voorstraat 178. Di, wo, vr 11-17u30, do av 19-21u, za 11-17u. Inl 078-136 307.

“Schoenen zijn heel intieme voorwerpen,” zegt schoenontwerpster Julia Veres. “Ze zijn in staat je voet te veranderen in een bewegend, voelend kunstwerk. Je draagt ze, zij dragen jou. Wat je ziet en wat je voelt versmelt tot een sensatie van je eigen lichaam die kan variëren van pijn en gêne tot behagen en opwinding.” Veres legt in haar pumpontwerpen het accent op de hakken,die ze beschildert, bekleed met leer en splitst als slangetongen. Drie van Veres' ontwerpen zijn vanaf zondag 15 maart bij galerie Intermezzo in Dordrecht te zien op een groepstentoonstelling met werk van vijftien avantgardistische schoenontwerpers. M.m.v. o.a. Renate Volleberg, Lola Pagola, Hester Vlamings, en Ilona Koudijs.