Zoetermeer geen gastheer van Hippische Wereldspelen

ZOETERMEER, 31 JAN. Zoetermeer zal in 1994 geen onderdak bieden aan een deel van Hippische Wereldspelen. De gemeenteraad ging gisteragavond niet akkoord met het afwerken van twee disciplines in het Westerpark. De stemverhouding was 12 voor en 25 tegen.

De Stichting Nederlandse Hippische Sportbond (NHS) had in Zoetermeer de marathon voor vierspannen en de uithoudinsgproef bij de military willen laten afwerken. De tegenstanders meenden onvoldoende informatie te hebben over de herstelkosten, de verkeersafwikkeling en de kosten voor de hand- en spandiensten van het gemeentelijk personeel.

Directeur Jacques van Leeuwen van de NHS reageerde teleurgesteld op de beslissing. “Tot voor kort meenden we met het college van burgemeester en wethouders alles sluitend geregeld te hebben. Eerst begin 1991 en, toen Parijs als organisator afviel, nog in september van het vorig jaar.”

De NHS gaat onderzoeken in hoeverre een college van een gemeente noodzakelijkerwijs de raad bij een besluitvorming moet betrekken als het, zoals in dit geval, alleen maar gaat om het beschikbaar stellen van een park. De NHS ziet in deze ontwikkeling een waarschuwing voor alle sportbonden die een groot evenement willen organiseren.