Nedeco verwerft milieu-opdracht in Venezuela

Nedeco in Den Haag, Nederlands Adviesbureau voor Ingenieurswerken in het Buitenland, gaat in opdracht van het ministerie voor milieuzaken van Venezuela een studie uitvoeren naar de waterhuishoudkundige inrichting van het Meer van Maracaibo.

Met de opdracht is 10 miljoen gulden gemoeid. De studie zal 30 maanden in beslag nemen. Haskoning Koninklijke Ingenieurs- en Architectenbureau uit Nijmegen zal namens Nedeco optreden als "leading partner' en samenwerken met het International Institute for Aerospace Survey and Earth Sciences en het Waterloopkundig Laboratorium in Delft.

Nedeco is sinds 1951 een permanent consortium voor consultancy-opdrachten bij grote infrastructurele werken. In de Nedeco Groep zijn 3500 mensen werkzaam. Vorig jaar werd een buitenlandse omzet geboekt van 230 miljoen gulden.