Justitie stuurt vier Tamils terug naar Sri Lanka

DEN HAAG, 31 JAN. In de loop van de volgende week zal een viertal Tamils terug worden gestuurd naar Sri Lanka.

Aanvankelijk wilde justitie een man, zijn ex-vrouw, zijn vriendin en een kind vandaag op het vliegtuig zetten, maar zag daar "om technische redenen' vanaf. In ons land verkeren al enkele jaren zes- tot zevenhonderd Tamils, die hier worden gedoogd. Justitie heeft tot uitzetting besloten, nadat de vluchtelingenorganisaties van de VN (UNHCR)staatssecretaris Kosto (justitie) over de huidige situatie in Sri Lanka begin november had geadviseerd. Terugkeer naar de hoofdstad Colombo zou aanvaardbaar zijn, naar het noorden en oosten van het land niet, wegens de voortdurende conflicten. Een woordvoerder ontkent dat nu op grote schaal Tamils terug gestuurd zullen worden. “Per geval zal worden bekeken of dat verantwoord is,” aldus de woordvoerder.