Dreigbrief gestuurd aan migranten

AMERSFOORT, 31 JAN. Het Moslim Informatie Centrum in Den Haag blijkt woensdag een brief te hebben gekregen van het Aktiefront Nationalistisch Nederland, dat eerder dit jaar een aanslag op de migranten-werkwinkel in Den Haag heeft opgeëist.

In de brief, verstuurd door de "afdeling Amsterdam', wordt met instemming verwezen naar de discussie in de Tweede Kamer over aparte scholen voor moslims. Het VVD-Kamerlid Franssen stelde daar kritische vragen aan staatssecretaris Wallage (onderwijs) over de groei van deze scholen en de kwaliteit van hun onderwijs. In de brief wordt daaraan de suggestie toegevoegd ook aparte woonwijken voor migranten in te richten: concentratiekampen.

De brief, waarin een foto van Adolf Hitler is afgedrukt, besluit met “Het Aktiefront Nationalistisch Nederland wenst alle migranten in Den Haag prettige dagen in de maand februari.” De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de brieven.

Een delegatie van leiders van verschillende geestelijke stromingen in Nederland heeft vanmorgen een bezoek gebracht aan de Mevlana-moskee in Amersfoort. Met dit bezoek willen de deelnemers hun solidariteit betuigen met de gebruikers van de moskee, waar vrijdagnacht drie molotov-cocktails ontploften.

Aan het bezoek hebben onder anderen deelgenomen imam A. van Bommel, kardinaal A. Simons, de rabbijnen A. Soetendorp en L. van der Kamp, en dr. K. Blei, secretaris-generaal van de Nederlands-hervormde kerk. De delegatie heeft in de moskee het "Appel tegen vreemdelingenhaat' ondertekend waarin zij haar zorg uitspreekt over de “lange sluipende reeks” van incidenten.