CSU wil KLM-schoonmaakbedrijf overnemen

Het schoonmaak- en beveiligingsbedrijf CSU Total Care in het Brabantse Uden wil Service Q Algemeen Dienstverleningsbedrijf overnemen van de KLM.

De hoofdtaak van Service Q is het verrichten van schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden aan gebouwen, bedrijfsruimten en vliegtuigen. Ook het reinigen van bedrijfsvoertuigen en computerapparatuur behoort tot de dienstverlening. Het bedrijf heeft ruim 800 mensen in dienst.

CSU behoort volgens eigen zeggen tot een van de grotere schoonmaakbedrijven in Nederland. Zij verwacht dit jaar, exclusief Service Q, een omzet te kunnen boeken van 150 miljoen gulden. CSU heeft 5500 werknemers in dienst.

De overneming van Service Q door CSU zal volgens het Udense bedrijf leiden tot lagere schoonmaakkosten voor KLM. Service Q levert tot nu toe haar diensten uitsluitend aan de KLM. CSU wil de activiteiten van het bedrijf uitbreiden.