CSM neemt rijstfabrikant Euryza uit Aalsmeer over

ROTTERDAM, 31 JAN. Het Amsterdamse voeding- en chemieconcern CSM wil rijstfabrikant Euryza uit Aalsmeer overnemen.

“De besprekingen zijn nog gaande, maar dat het definitief door zal gaan is redelijk zeker”, zei CSM-directeur H. Bolt vanmiddag in een apart commentaar. Het familiebedrijf Euryza produceert rijst en rijstprodukten onder de naam "Oryza'. CSM zegt dat Euryza jaarlijks een omzet heeft van 230 miljoen gulden, en dat het bedrijf “winstgevend” is. Bolt wil niet zeggen hoeveel geld met de overname is gemoeid. CSM zal de overname, als deze doorgaat, uit eigen middelen financieren. CSM had in het boekjaar 1990-'91 een omzet van 1,8 miljard gulden, waarbij een netto winst van 115 miljoen gulden werd geboekt.

Beide bedrijven hebben de Ondernemingsraden en betrokken vakbonden ingelicht over het persbericht. “Maar dat wil nog niet zeggen dat het helemaal rond is”, zegt Bolt. CSM en Euryza moeten volgens de Ser-fusiecode bekendmaken dat zij over samenwerking praten zodra daar "voldoende aanleiding toe bestaat'.

Volgens Bolt zou bij de overname geen arbeidsplaatsen verloren gaan.