British Telecom breidt uit in Nederland

British Telecom heeft in het derde kwartaal van het boekjaar 1991-92 een winst voor belasting behaald van 759 miljoen pond (2,5 miljard gulden).

De kwartaalomzet was vrijwel stabiel op 3,3 miljard pond. (10,7 miljard gulden). Met een jaarlijkse omzet van ruim 13 miljard pond (42 miljard gulden) is BT momenteel het op drie na grootste telecommunicatiebedrijf ter wereld. BT beschikt over 150 bedrijfsvestigingen in meer dan dertig landen.

In Nederland is BT sinds 1989 gevestigd met BT Benelux in Amsterdam, waar deze week een nieuw hoofdkantoor heeft betrokken. Bij BT Benelux werken momenteel ongeveer 70 mensen. Volgend jaar zullen dat er 125 zijn, aldus BT. Dit jaar worden naast het bestaande service-kantoor in Rotterdam service-kantoren geopend in Utrecht, Den Haag, Eindhoven, Luik en Luxemburg. BT legt zich in Europa toe op communicatievoorzieningen zoals beheerde netwerken en internationale huurlijnen.