Asielzoekers naar centrum in Azelo

AMBT DELDEN, 31 JAN. Het ministerie van WVC wil in het Overijsselse Azelo (gemeente Ambt Delden) een asielzoekerscentrum vestigen.

Hiervoor heeft het ministerie het internaat van de Fraters Maristen op het oog. Dit instituut wordt 1 augustus van dit jaar gesloten. Wanneer de plannen doorgaan wordt het het 32ste asielzoekerscentrum van Nederland, inclusief de reeds bestaande onderzoeks- en opvangcentra. Het ministerie streeft ernaar in de toekomst in totaal over vijftig centra te beschikken. Of het asielzoekerscentrum in Azelo er komt hangt af van de beslissing van de gemeenteraad van Ambt-Delden. De stichting van de Fraters Maristen, die eigenaresse is van het complex, heeft gisteren laten weten positief tegenover het plan te staan. In het centrum is ruimte voor de opvang van 250 asielzoekers. De buurtbewoners van het internaat hebben gisteren verdeeld gereageerd op het plan.