Apothekers praten over vergoeding

DEN HAAG, 31 JAN. De openbare apothekers in Den Haag gaan opnieuw onderhandelen met het ziekenfonds Azivo over de vergoeding van incontinentiemateriaal.

De apothekers zouden vandaag een halve pagina-grote advertentie plaatsen in de Haagsche Courant over het feit dat het fonds de patiënt niet langer "zorg op maat' zou vergoeden. Volgens het fonds bevatte de tekst van de advertentie "aperte onjuistheden'. Gisteravond zou een kort geding dienen waarmee Azivo een verbod op de advertentie wilde bereiken. Dat ging niet door omdat de apothekers er de voorkeur aan geven opnieuw te onderhandelen. Azivo wil het incontinentiemateriaal van alle merken centraal inkopen, waardoor een korting kan worden bereikt van 25 procent. De apothekers vrezen dat daardoor hun speciale service aan incontinentie-patiënten verloren gaat.