Verdachte van moord op Kahane krijgt 22 jaar

NEW YORK, 30 JAN. Een Egyptische immigrant die vorige maand verrassend werd vrijgesproken van de moord op de radicale joodse rabbijn Meir Kahane is gisteren alsnog veroordeeld tot 22 jaar gevangenisstraf.

Hij werd bestraft voor het neerschieten van twee mensen bij zijn vlucht uit het hotel in New York waar Kahane in november 1990 werd vermoord. De rechter, Alvin Schlesinger, toonde zich bij het bekendmaken van het vonnis zeer ontevreden over het oordeel van de jury van vorige maand. Hij noemde dit “gespeend van gezond verstand en logica” en in strijd met het grootste deel van het bewijsmateriaal”. De jury was desondanks tot de conclusie gekomen dat de verdachte, El Sayd Nosair, een Amerikaan van Egyptische afkomst, slechts schuldig kon worden bevonden aan verboden wapenbezit en de schietpartij bij zijn vlucht naar de straat. De rechter gaf Nosair nu de maximale straf voor de door de jury bewezen geachte vergrijpen. (AP)