Verdachte man in drugszaak vrij

AMSTERDAM, 30 JAN. De 34-jarige van cocaïnehandel verdachte R.H. is door de rechtbank in Amsterdam onmiddellijk in vrijheid gesteld.

H. wordt ervan verdacht vijf kilo cocaïne van Amsterdam naar Rotterdam te hebben gebracht. Hij werd vorig jaar oktober door de Rotterdamse politie bij een routine-controle tot stoppen gedwongen. Aangezien de controle niets opleverde werd H. naar het hoofdbureau overgebracht. Maar omdat de meldkamer niet kon zeggen waarvoor H. eigenlijk mee moest naar het bureau, meende de raadsman van de verdachte, mr. G. Spong, dat hier sprake was van een onrechtmatige aanhouding. De rechtbank was het hiermee eens en oordeelde dat H. niet vrijwillig was overgebracht naar het politiebureau. De officier van justitie had tegen de man zes jaar geëist. De rechtbank doet op 12 februari uitspraak.