Opnieuw illegalen verwijderd uit renovatiepanden

AMSTERDAM, 30 JAN. De Amsterdamse politie heeft gisteren 32 Noordafrikaanse illegalen uit sloop- en renovatiewonigen in de Transvaalbuurt verwijderd.

De politie verrichtte geen arrestaties, omdat de illegalen zich niet aantoonbaar aan criminele handelingen schuldig hebben gemaakt. Tijdens een actie van politie, marechaussee en vreemdelingendienst op dinsdag arresteerde de politie al 59 illegalen. In de renovatiewoningen die ze gekraakt hadden, werden grote aantallen portemonnees, koffers en creditcards aangetroffen. De actie volgde op een stijgend aantal berovingen en inbraken in de Transvaalbuurt. Bij vijf verdachten van de groep van 59 konden overtredingen ten laste worden gelegd. Tien illegalen zijn inmiddels bij Roosendaal over de grens gezet, ongeveer twintig verdachten zijn nog in hechtenis.