KNVB heeft geen toegangskaarten meer voor EK

ZEIST, 30 JAN. Het heeft voor supporters van het Nederlands elftal geen zin meer bij de voetbalbond aan te kloppen voor kaarten voor de wedstrijden van de Europese titelstrijd. De vraag naar toegangsbiljetten voor de duels met Schotland, Gemenebest van Onafhankelijke Staten en Duitsland heeft het aanbod reeds overtroffen.

Onmiddellijk na de loting begon de KNVB met adverteren. Daarmee is inmiddels gestopt. Onder notarieel toezicht zal worden geloot hoe de kaarten onder de gegadigden worden verdeeld. Dit zal pas gebeuren als precies duidelijk is hoeveel kaarten Nederland per duel krijgt.

Waarschijnlijk krijgt de KNVB ruim 6000 kaarten per wedstrijd in het stadion van Göteborg. Alleen voor het duel met de GOS ligt dit aantal waarschijnlijk hoger. De belangstelling van supporters uit de voormalige Sovjet-Unie zal naar verwachting minimaal zijn.

Het Duitse contingent kaarten voor de groepswedstrijden is reeds uitverkocht. Alle tickets voor de duels met Nederland, Schotland en de GOS zijn besproken. De Duitse voetbalbond verklaarde dit gisteren. Duitsland had voor de confrontatie met Nederland, in het stadion van Göteborg, 6832 kaarten gekregen.

Duitsland speelt de beide overige duels in het veel kleinere stadion van Norrköping. Per wedstrijd waren daar voor de Duitse fans 3304 toegangsbiljetten weggelegd. Bij het bereiken van de halve finale en de eindstrijd worden per duel officieel slechts 2500 kaarten aan het betrokken land afgestaan.

De Zweedse voetbalbond begint overigens pas in mei met de distributie. Elk land krijgt per duel ongeveer twintig procent van de beschikbare kaarten. De overige tickets worden in Zweden verhandeld. Ook die zijn reeds grotendeels besproken. Er resteren nog slechts enkele staanplaatsen.