Free Record Shop boekt hogere winst

ROTTERDAM, 30 JAN. De aan de officiële parallelmarkt genoteerde muziekwinkelketen Free Record Shop heeft het afgelopen boekjaar, dat op 30 september 1991 werd afgesloten, een netto winst geboekt van 9,2 miljoen gulden.

Dit heeft het concern gisteren bekend gemaakt. De winst betekent een stijging van 25 procent ten opzichte van het vorige boekjaar. Naast de winst steeg ook de omzet van Free Record Shop met 25 procent tot 168 miljoen gulden.

Directeur H. Breukhoven heeft optimistische verwachtingen voor het komende boekjaar. Een uitgebreide marketingcampagne op televisie en uitbreidingen van het winkelnet in binnen- en buitenland moeten leiden tot een “aanzienlijk hoger resultaat”, aldus Breukhoven. De directeur wil echter geen cijfers noemen.Het aantal Free Record Shops steeg het afgelopen jaar van 97 naar 107. De winkelketen heeft nog steeds uitbreidingsplannen in Spanje en Frankrijk. Op termijn zouden er volgens Breukhoven, om quitte te lopen, minstens tien winkels per land moeten worden gevestigd. Breukhoven verwacht dit jaar de eerste filialen in deze landen te openen.

De twee snelst groeiende onderdelen van Free Record Shop zijn de verkoop van klassieke muziek en de koop-video's. Zij zorgden voor respectievelijk zes en tien procent van de omzet. Voor de verkoop van klassieke muziek is het afgelopen jaar in verschillende winkels een speciale "Classic Record Shop' afdeling opgezet.

Er zijn in het afgelopen boekjaar geen nieuwe certificaten uitgegeven. De winst per aandeel steeg dan ook met 25 procent van 2,19 gulden tot 2,73 gulden. Over het afgesloten boekjaar wordt een contant dividend voorgesteld dat drie dubbeltjes hoger ligt per aandeel van 1 gulden nominaal.