Foto: GELDERMALSEN - De supermarktketen Albert ...

Foto: GELDERMALSEN - De supermarktketen Albert Heijn heeft vandaag haar nieuwe landelijk distributiecentrum in Geldermalsen officieel in gebruik genomen.

Vanuit dit distributiecentrum, waar Albert Heijn circa honderd miljoen gulden in heeft geïnvesteerd, worden alle 574 AH-winkels in Nederland bevoorraad. Het centrum is ingericht voor de landelijke verspreiding van de ruim zesduizend kruidenierswaren en non-foodartikelen met een lage omzetsnelheid. De winkels bestellen deze artikelen in kleinere hoeveelheden. Gezien de beperkte magazijnruimte moet iedere AH-winkel deze artikelen snel kunnen bij bestellen. Door moderne voorzieningen verstrijkt er minder tijd tussen het moment van bestellen door en de aflevering aan de winkels. Voor de opslag en het verzamelen van de bestellingen maakt het distributiecentrum ondermeer gebruik van een voor Nederland nieuw carrouselsysteem. Dit systeem bestaat uit zes door computer gestuurde carrousels en een netwerk van rolbanen waarop kratten worden getransporteerd. (foto NRC Handelsblad/Leo van Velzen)