Du Pont lijdt verlies in laatste kwartaal

Het Amerikaanse chemieconcern Du Pont heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar een verlies geleden van 240 miljoen dollar. In dezelfde periode van 1990 boekte het concern nog een winst van 468 miljoen dollar.

De omzet in het vierde kwartaal nam af van 11 tot 9,76 miljard dollar. Over heel 1991 boekte Du Pont nog een winst van 1,4 miljard dollar, bijna veertig procent minder dan in 1990. De omzet verminderde van 40 tot 38,7 miljard.

Du Pont lijdt, net als chemiebedrijven in de rest van de wereld, onder de internationaal zwakke conjunctuur. De winst viel terug tot 36 dollarcent per aandeel door bijzondere lasten van 49 dollarcent per aandeel in verband met een reorganisatie. Du Pont is bezig met een reorganisatieprogramma om binnen twee jaar een miljard dollar te besparen. De werkgelegenheid werd hierdoor reeds met 3750 banen verminderd.