Clinton kwetst concurrenten

NEW YORK, 30 JAN. De kwestie of hij al dan niet overspel heeft gepleegd, heeft voor de Democratische presidentskandidaat en gouverneur van Arkansas, Bill Clinton, nog een vervelend staartje gekregen. In een bandopname die de nachtclubzangeres Gennifer Flowers maakte van gesprekken met Clinton, die naar haar zeggen 12 jaar lang haar minnaar was, liet de Democratische presidentskandidaat zich ook enkele geringschattende opmerkingen ontvallen over twee andere prominente Democraten, gouverneur Mario Cuomo van New York en senator Bob Kerrey.

Volgens het geluidsbandje beschuldigde Clinton Cuomo ervan banden met de mafia te onderhouden. Verder omschreef hij hem als “een arrogante, gemene hoerenzoon”. Cuomo, die in december op het laatste moment besloot niet mee te doen in de race voor het presidentschap, toonde zich zeer verontwaardigd over Clintons opmerkingen. Waarnemers menen dat deze Clinton veel stemmen kunnen kosten in kringen van uit Italië afkomstige Amerikanen.

Over Kerrey zei hij dat deze “er uitziet als een filmster, die de Eremedaille van het Congres heeft ontvangen en bij wie, aangezien hij niet gehuwd is, niemand zich druk maakt over de vraag met wie hij naar bed gaat”. Kerrey, zelf eveneens een Democratische presidentskandidaat, zei dat de zaak te denken gaf over het karakter van Clinton. (Reuter, AP)