BMW in software- ontwikkeling

De Duitse autofabrikant BMW wil computerprogramma's gaan ontwikkelen.

Dat moet naast de produktie van auto's en van motoren de derde belangrijke bedrijfsactiviteit worden. Het Beierse automobielconcern onderhandelt met een programmatuurontwikkelaar in de Verenigde Staten over overneming. Dat heeft een woordvoerder van Softlab bekendgemaakt.

Softlab is een Duitse software-ontwikkelaar, waarin BMW zijn belang onlangs heeft vergroot van 40 tot 75 procent. BMW is op zoek naar een onderneming die programmatuur ontwikkelt met behulp van computers (computer-aided software-engineering (Case)). Volgens de woordvoerder heeft de wereldmarkt een omvang van 160 miljard mark en zit er een groei in van twintig à veertig procent per jaar. De overneming in de VS moet nog dit jaar worden afgerond, aldus de woordvoerder. Softlab boekte vorig jaar een winst voor belastingen van 4,6 miljoen mark bij een omzet van 146,3 miljoen mark.