Blueszanger Willie Dixon (76) overleden

BURBANK, 30 JAN. De 76-jarige Amerikaanse blueszanger en componist 'Big' Willie Dixon is gisteren in een ziekenhuis in Burbank in Californië aan een hartstilstand overleden.

Dixon wordt beschouwd als één van de groten uit de blueswereld. Zijn songs zijn door een groot aantal artiesten vertolkt. De Rolling Stones en de Doors hadden Little Red Rooster van Dixon in hun repertoir, Jimi Hendrix en Muddy Waters gaven aan I'm Your Hoochie Coochie Man wereldbekendheid en My Baby werd uitgevoerd door Elvis Presley. Ook de Everly Brothers, Led Zeppelin en Otis Rush gebruikten songs van Dixon. Dixon verhuisde op 17-jarige leeftijd naar Chicago waar hij al gauw opviel in de blues scene. Hij wordt gezien als de grondlegger van de schakel tussen de blues en de rock 'n' roll.