Apothekers botsen met ziekenfonds

DEN HAAG, 30 JAN. De 63 Haagse openbare apothekers hebben een conflict met het ziekenfonds Azivo over de vergoeding van materiaal aan patiënten die last hebben van incontinentie.

In een advertentie van een halve pagina in de Haagsche Courant laten de apothekers morgen weten dat Azivo zijn verzekerden niet langer "zorg op maat' vergoedt. Azivo wil hun een maximale vergoeding geven voor dit materiaal. Volgens berekening zouden de apothekers gemiddeld 25 procent goedkoper kunnen inkopen. Speciaal voor incontinente patiënten hebben de apothekers "Thuiszorg Informatie Patiënten' (TIP) opgericht, waarbij een verpleegkundige mensen thuis bezoekt omdat zij moeite hebben in de apotheek hun problemen kenbaar te maken. Die service zal verdwijnen als de Azivo-plannen doorgaan, zo stellen de apothekers. Het fonds spreekt dat tegen. Azivo overweegt een kort geding wegens "pertinente onjuistheden' in de advertentie.