Sara Lee boekt recordresultaat

Het Amerikaanse concern Sara Lee Corporation met hoofdkantoor in Chicago, actief in levensmiddelen en huishoudelijke produkten, heeft in het tweede kwartaal van het op 1 juli begonnen boekjaar recordresultaten geboekt.

De winst steeg 13,6 procent van 166,8 miljoen dollar tot 189,4 miljoen dollar en de omzet groeide met 6,8 procent van 3,4 tot 3,6 miljard dollar, zo meldt de directie.

Sara Lee, in Nederland eigenaar van Sara Lee/DE (het vroegere Douwe Egberts), meldde dat de winstmarges in de levensmiddelensector in de VS zijn vergroot door een verbetering van het produktenassortiment en een daling van de bedrijfskosten. Buiten de voedselsector leverden recente acquisities een flinke bijdrage aan verbetering van de resultaten.

Over de eerste helft van het boekjaar (tot 28 december) steeg de winst 65,8 procent van 273,1 miljoen dollar tot 452,8 miljoen dollar. Dit was voor een belangrijk deel te danken aan een eenmalige winst voor belasting van 412 miljoen in het eerste kwartaal door de verkoop van Europese farmaciebelangen. Daar stond in dezelfde periode een voorziening van 190 miljoen dollar tegenover voor een herstructurering. De omzet groeide in het eerste halfjaar met 4,2 procent van 6,4 tot 6,7 miljard dollar (12,1 miljard gulden).