Militairen komen om bij zware strijd Sri Lanka

COLOMBO, 29 JAN. Bij zware gevechten in het oosten van Sri Lanka hebben Tamil Tijgers vandaag 18 Sri-Lankese militairen doodgeschoten en twee militairen verwond, zo hebben de plaatselijke autoriteiten gemeld.

Tientallen guerrillastijders, naar wordt aangenomen leden van de separatistische LTTE (Bevrijdingstijgers van Tamil Eelam) lokten een legerpatrouille in de regio Sinhapura, in het district Polonnaruwa, in een hinderlaag en openden het vuur. Een woordvoerder van het leger in Colombo bevestigde dat er een schietpartij had plaatsgehad, die slachtoffers had geëist. Het leger heeft versterkigen naar het gebied gestuurd De aanslag komt drie dagen nadat de Tamil Tijgers in dezelfde regio met een mijn een bus opbliezen. Daarbij kwamen dertien passagiers om het leven, onder wie twee militairen van de luchtmacht. (AP, Reuter)