H. Hertzberger ontwerpt Bredase schouwburg

BREDA, 29 JAN. De Amsterdamse architect Herman Hertzberger heeft de opdracht gekregen een ontwerp te maken voor de nieuwe schouwburg in Breda bij de Kloosterkazerne en het Stadskantoor. Het ontwerp moet voor 1 september dit jaar gereed zijn. Hertzberger werd door B en W van Breda verkozen boven Hans Ruijssenaars en Koen van Velsen vanwege zijn affiniteit met de Bredase sfeer, zijn ervaring met theaterbouw en zijn vermogen vorm te geven aan de combinatie van verschillende ambiances in het nieuwe theater.

Hertzberger, die ook de architect is van de nieuwe bibliotheek en het Stedelijk Instituut Kunstzinnige Vorming in de St. Jansstraat in Breda, ontwierp eerder o.a. het muziekcentrum Vredenburg in Utrecht en het Margetheater aan het Spui in Den Haag, dat nu wordt gebouwd.