Philips opent in VS verkoopcentrum op

De Philipsdivisie consumentenelektronica heeft in de Verenigde Staten een verkoopcentrum geopend voor hoogwaardige produktonderdelen.

Het gaat daarbij onder meer om modules met lasertechnologie of opto-elektronische onderdelen. De onderdelen zijn veelal door Philips zelf ontwikkeld en werden tot voor kort alleen in eigen bedrijf gebruikt. Vorig jaar is de Key Modules Group (KMG), begonnen met de verkoop van onderdelen aan derden. Daartoe werd eerst een verkooporganisatie in Tokio gestart. KMG hoopt, aldus een woordvoerder, binnen de drie jaar in de Verenigde Staten een omzet te bereiken van omgerekend 200 miljoen gulden. Het in San José gevestigde verkoopcentrum zal ook vitale onderdelen leveren voor de produktie van de digitale compact cassette, de opvolger van de muziekcasette. Een groep van ruim 50 bedrijven is inmiddels met Philips overeengekomen DCC-spelers en cassettes in licentie te zullen produceren.