Opnieuw strijd in Nagorny-Karabach

MOSKOU, 28 JAN. Bij nieuwe gevechten in de Armeense enclave Nagorny-Karabach in de republiek Azerbajdzjan zijn ten minste twintig doden gevallen.

Dat heeft het Russische persbureau TASS gisteren bekend gemaakt. Het persbureau voegde eraan toe dat ooggetuigen in één dorp ruim zestig doden hadden geteld. De gevechten speelden zich zondag af, nadat bewapende Azeri's de streek Tsjoetsja, waar Armeniërs verdedigingswerken hebben ingericht, onder hun controle trachtten te brengen. Volgens TASS wordt hier en daar nog gevochten. Bij de strijd tussen Azerbajdzjan en Armenië om de enclave zijn de laatste vier jaar meer dan duizend doden gevallen. De twee republieken betwisten elkaar het bezit van Nagorny-Karabach, waar een Armeense meerderheid de onafhankelijkheid heeft uitgeroepen. Azerbajdzjan erkent deze niet. (AFP)