Macy vraagt in VS surcéance aan

Het fameuze Amerikaanse detailhandelsconcern R.H. Macy, dat met 251 warenhuizen in de gehele Verenigde Staten en met het aan in New York aan Herald Square gelegen grootste warenhuis ter wereld, een van de bekendste warenhuisconcerns in de VS is, heeft surséance van betaling aangevraagd.

Die stap was vrijwel onvermijdelijk nadat een reddingsplan was stukgelopen.

Macy heeft tegen de 3,6 miljard dollar miljard dollar aan schulden. Die zijn ontstaan door de grotendeels met geleend geld gefinancierde overneming van het bedrijf door directieleden in 1986, en de acquisities van de winkelketens Bullock's en I. Magnin in 1988.

Nu Macy uitstel van betaling heeft verkregen, geniet het bedrijf bescherming tegen de schuldeisers en kan het gebruik maken van een kredietlijn voor het betalen van de leveranciers. Een groep banken onder leiding van Bankers Trust heeft inmiddels 600 miljoen dollar aan financiering toegezegd, zodat de de 251 warenhuizen geopend kunnen blijven.