Bührmann verkrijgt meerderheid Duitse papiergroothandel

Het Amsterdamse grafische- en papierconcern Bührmann-Tetterode (BT) heeft zijn belang in de Duitse papiergroothandel Hartmann & Flinsch flink kunnen uitbreiden met bijna vijftig procent tot 75 procent.

BT heeft het belang voor een onbekend bedrag overgenomen van de familie Hartmann.

Hartmann & Flinsch is vorig jaar ontstaan uit een fusie van de twee Duitse papiergroothandels Hartmann & Mittler en Ferdinand Flinsch. Laatstgenoemde was in 1986 in bezit gekomen van BT en in 1988 verwierf BT bovendien 20 procent van Hartmann & Mittler.

Niet bekend

BT sluit niet uit dat het nog meer papiergroothandels in Duitsland zal kopen, want “Duitsland is een aantrekkelijke markt. Hartmann & Flinsch zal niet de laatste groothandel zijn waarnaar wij kijken”, aldus de woordvoerder.

BT zit midden in een reorganisatie. Op het hoofdkantoor moeten 45 banen verdwijnen. Over de eerste negen maanden van het afgelopen jaar boekte BT 20 procent minder winst (128,8 miljoen gulden) dan in de vergelijkbare periode van het jaar ervoor toen 160,1 miljoen gulden werd verdiend.