Premier van Kongo hervormt kabinet

BRAZZAVILLE, 27 JAN. De Kongolese premier André Milongo heeft gisteren zijn kabinet hervormd in de hoop daarmee tegemoet te komen aan de eisen van opstandige militairen, die de afgelopen week hebben getracht zijn regering omver te werpen.

In de nieuwe regering is de minister van buitenlandse zaken vervangen, is een nieuwe minister van defensie benoemd en is de functie van staatssecretaris van defensie afgeschaft. Tot dusverre was Milongo zelf minister van defensie; staatssecretaris was Michel Ganguo. De opstandige militairen hadden het ontslag van Ganguo geëist. Hij was verantwoordelijk voor de omvangrijke zuiveringen in de legerleiding van de laatste maanden, de belangrijkste grief van de opstandige militairen. De nieuwe minister van defensie, generaal Raymond Danase N'gollo, was al minister toen Kongo een marxistische dictatuur was. (Reuter)