Groot klassiek muziekfestival in West-Brabant

BREDA, 25 JAN. Van 25 juni tot en met 12 juli wordt in West-Brabant voor de eerste keer een groot klassiek muziekfestival georganiseerd. De veertig voorstellingen worden gehouden in de steden Breda, Bergen op Zoom en Oosterhout. De deelnemers komen uit binnen- en buitenland en worden tot de wereldtop op het gebied van klassieke muziek gerekend.

Bekende namen zijn onder meer de pianisten Martha Argerich, Alexander Rabinovich en Christian Zacharias, de violist Maxim Vengerov, de cellisten Micha Maiscy en Ivan Monighetti, de King's Singers, de Philharmonica Hungarica, de Marinierskapel der Koninklijke Marine en het Brabants Orkest.

Het festival wordt nagenoeg geheel bekostigd uit subsidies van de gemeenten Breda en Bergen op Zoom, een bijdrage van het Anjerfonds en uit sponsorbijdragen. De kosten worden geraamd op 400.000 gulden.