Feyenoord niet tevreden ondanks 5-1

ROTTERDAM, 27 JAN. FC VVV-trainer Henk Rayer toonde zich gisteren na het 5-1 verlies van zijn door blessures geteisterde ploeg in de Rotterdamse Kuip tegen Feyenoord niet eens ontevreden. Collega Hans Dorjee vond dat Feyenoord te lief was geweest door maar vijf van de vijfentwintig kansen te benutten. “We hadder er twaalf of veertien moeten inschieten,” mopperde hij nog wat na.

De Rotterdamse kampioenskandidaat had gisteren inderdaad het gat in doelpunten met koploper PSV kunnen dichten. VVV stelde absoluut niets voor. “Ik miste acht basisspelers, de helft van mijn verdedigingslijn bestond uit amateurs”, verdedigde Rayer zijn ploeg. In de eerste minuut kreeg Feyenoord al drie kansen. Heus kogelde naast, Taument schoot tegen doelman Roox en Sabau kopte over. Maar scoren gaat Dorjees formatie moeilijk af. Pas in de negende minuut lukte het Blinker met een half geraakte volley op een voorzet van Taument.

Feyenoord, kennelijk zeker van de overwinning, liet zich daarna meetrekken naar een bedenkelijk niveau. In de 21ste minuut verkeek doelman De Goey zich op een vrije trap van Vanderbroeck en werd het zelfs 1-1.

In de rust nam Dorjee maatregelen. Blinker mocht in de kleedkamer blijven en Kiprich kwam in het veld. Feyenoord besliste in korte tijd de wedstrijd. Bosz scoorde 2-1, nadat in één aanval drie kansen onbenut waren gebleven. In de 60ste minuut mocht Sabau zijn goede spel belonen met een strafschop, 3-1. Kiprich, de vaste man voor de penalties, schoot de tweede strafschop in en het werd 5-1 door Sabau met een mooi afstandsschot.

Vitesse speelde gistermiddag tegen Willem II één helft uitstekend. De Tilburgers waren voor een punt naar Arnhem gekomen, maar moesten al na twaalf minuten de verdedigende tactiek laten varen omdat Rick Hilgers 1-0 scoorde. Voor rust maakte Latuheru er nog 2-0 van nadat Hilgers hem alleen voor doelman Jansen zette. In de tweede helft nam Willem II het initiatief van de thuisclub over. Vincent bracht na een kwartier de spanning terug door attent te reageren na een verkeerde terugspeelbal van Van den Brom: 2-1. Vitesse mocht daarna niet klagen over geluk. De gelijkmaker bleef uit. Het werd op de valreep zelfs nog 3-1. Werdekker sloeg een inzet van invaller Van Arum met de hand uit het doel en Van den Brom benutte de strafschop.