ZONDAGOCHTEND EITJES

In vele Nederlandse keukens wordt op zondagochtend voor het ontbijt een gekookt of gebakken eitje gegeten. De volgende variatie is overigens ook niet slecht als voorgerecht bij een diner. Eet er warme toast of bruin brood bij.

Per persoon is nodig:

3 kwarteleitjes

1 eetlepel crème fraiche

1 theelepel geraspte mierikswortel

1 klontje boter

zout en peper

Zet kleine met boter ingesmeerde ronde vuurvaste bakjes klaar. De geraspte mierikswortel uit een potje is helaas nogal zuur van smaak. Doe de te gebruiken hoeveelheid in een theezeefje en spoel de azijn er met water af. Roer de uitgelekte mierikswortel door de crème fraiche. Breek in elk bakje 3 kwarteleitjes. Verdeel de crème fraiche over de bakjes die ongeveer 6 minuten in een voorverwarmde oven op 150ß8C worden gezet.