Verlies van 2.750 banen Britse leger

LONDEN, 25 JAN. De Britse minister van defensie, Tom King, heeft gisteren aangekondigd dat bij de strijdkrachten van Groot-Brittannië 2.750 civiele banen zullen worden opgeheven.

Premier Major zei in een toelichting op de maatregel: “De wereld is veranderd, de dreiging is verminderd en daarom kunnen wij onze enorme defensieuitgaven benutten in de gebieden waar ze het beste tot hun recht komen.” Het opheffen van de banen wordt gespreid over vier jaar en levert een besparing op van ruim een miljard gulden.

De ergste klap zal vallen door het sluiten van de de marinebasis Rosyth, in Schotland, waar 800 mensen werken. De daar gelegen oorlogsschepen zullen naar Portsmouth worden gevaren.

De oppositionele Labour-partij en de vakbonden hebben de forse ingreep op de defensieuitgaven veroordeeld. Labour meent dat de maatregel voortkomt uit paniek bij de regering die niet meer weet waar ze moet bezuinigen. (AP)