Stork Ketels krijgt EPON-opdracht

Nadat vorige week de intentieverklaring tussen de Elektriciteits-Produktiemaatschappij voor Oost- en Noord-Nederland (EPON) en GEC-Alsthom is getekend voor levering van vijf gastgestookte eenheden voor de nieuw te bouwen EPON-Eemscentrale, hebben nu GEC-Alsthom en Stork Ketels een intentieverklaring getekend voor de levering van de afgassenketels als onderdeel van deze centrale.

De levering omvat het ontwerp, fabricage en montage van de afgassenketels voor een opdrachtsom van 200 miljoen gulden. De opdracht betekent werkgelegenheid voor ongeveer 800 manjaar.

GEC-Alsthom is een Brits/Franse onderneming met 79000 werknemers op het gebied van energieverzorging en railtransport. Stork Ketels is gevestigd in Hengelo en heeft ongeveer 800 werknemers. Aandeelhouders zijn Stork, Naarden, Deutsche Babcock en de Nederlandse staat. EPON levert ongeveer éénderde van de stroomproduktie in Nederland.