GOS-team komt geld te kort

MOSKOU, 25 JAN. Het Gemenebest van Onafhankelijke Staten, dat een gezamenlijke ploeg naar de Olympische Winterspelen afvaardigt, heeft 141 atleten aangewezen voor Albertville. Ze zullen zich op alle Olympische onderdelen meten.

Volgens Viktor Mamatov, vice-voorzitter van het overlegorgaan van de Olympische comité's in het GOS zal de selectie worden vergezeld door 54 trainers. De verenigde GOS-equipe bevat sportlieden uit slechts vijf staten. Rusland levert met 118 atleten het grootste aandeel. De anderen komen uit Oekraïne, Oezbekistan (beiden acht), Wit-Rusland en Kazakstan.

De kosten van de reis naar en het verblijf in de Franse Alpen zijn nog niet geheel gedekt. “We komen nog 40.000 dollar tekort”, zei Mamatov. “Maar dat komt omdat Adidas de beloofde financiële steun nog niet heeft verleend. Ik verwacht echter dat de eerste groep op tijd in Albertville zal neerstrijken.” (AFP)