BELFAST - Een groep vrouwen passeert een Britse ...

BELFAST - Een groep vrouwen passeert een Britse militair die patrouilleert in de straten van Londonderry in verband met de aanhoudende golf van sectarisch geweld in Noord-Ierland.

Onlangs is de sterkte van de Britse strijdkrachten in dit gedeelte van het Verenigd Koninkrijk weer met enkele honderden manschappen uitgebreid. Gisteren ontplofte in een garage voor bussen een door de IRA geplaatste bom. In Belfast ontplofte een kleine bom bij een bank. Ook van deze aanslag wordt vermoed dat die het werk was van de IRA, die recentelijk een campagne is begonnen tegen het Noordierse bedrijfsleven. Kort voor de aanslag schreeuwde een man die een tas achterliet een waarschuwing naar het personeel van de bank. Sinds de veiligheidsmaatregelen in de Noordierse hoofdstad verder zijn verscherpt, is het aantal aanslagen weer afgenomen. Een woordvoerder van de politie verklaarde echter dat de bom die nu ontplofte bij de bank van een type was dat veel moeilijker op te sporen is. Het Britse leger heeft het afgelopen jaar in totaal, inclusief de valse, 1758 bommenmeldingen gehad, zo deelde een woordvoerder eerder mee, het hoogste aantal sinds 1978. In totaal ontploften er 230 bommen, waarvan 112 in de Noordierse hoofdstad. (Foto Reuter)