v.d.Moolen nu ook op parallelmarkt

Het op de Amsterdamse effectenbeurs genoteerde hoekmansbedrijf van der Moolen, eveneens actief als market maker op de Optiebeurs, heeft het hoekmansbedrijf Brand Parallelmarkt Specialist overgenomen.

Dit heeft de directie van Van der Moolen, het grootste hoekmansbedrijf van de Amsterdamse effectenbeurs, bekend gemaakt. Brand is één van de twee bedrijven die mogen bemiddelen op de parallelmarkt. Door de overneming kan Van der Moolen zijn positie verder verstevigen. Van der Moolen is nu actief op alle markten van de beurs.

Van der Moolen betaalt de overneming uit eigen middelen. Hoeveel het bedrijf voor Brand heeft betaald, wilde directeur Kroon niet bekendmaken. Hij is optimistisch over de toekomst van de parallelmarkt. “De markt is nu op een dieptepunt beland. Over een á twee jaar zie ik weer bedrijven naar de parallelmarkt komen”, zegt Kroon.

De afgelopen jaren is het imago van de parallelmarkt verslechterd omdat verschillende bedrijven hun beursnotering niet waar konden maken. Door mislukte emissies en tegenvallers als DOCdata, Management Share en Newtron liepen de beleggers massaal weg.

Van der Moolen nam begin dit jaar al hoekmansonderneming Arends & Co over. Van der Moolen werd daardoor het grootste hoekmansbedrijf op de beursvloer. Al enige tijd is er op de beursvloer een concentratie gaande. Door de sterkere concurrentie, lagere marges en hogere bedrijfskosten moeten vooral de relatief kleine beursbedrijfjes het hoofd in de schoot leggen.