Pirelli wil praten met Continental

Het is niet uitgesloten dat het Italiaanse Pirelli-concern (waarvan de bandendochter Pirelli Tyre Holding is genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs) en het Duitse autobandenconcern Continental opnieuw met elkaar gaan praten over samenwerking.

Dat heeft topman Leopoldo Pirelli gisteren medegedeeld tijdens een hoorzitting van de Italiaanse senaat.

Eind vorig jaar werden de besprekingen over samenwerking tussen beide bedrijven gestaakt. Pirelli liet toen weten dat fusie of samenwerking niet in belang was van aandeelhouders, klanten en werknemers.

Nu verklaarde Pirelli dat hervatting van de besprekingen is niet uitgesloten. Eerder deze maand bleek dat het Pirelli-concern naast een direct belang van vijf procent in Continental sinds kort beschikt over opties op totaal 34 procent van de uitstaande aandelen van de Duitse rubberverwerker.