Beduidend lagere winst AT & T door reorganisatiekosten

In het afgelopen jaar heeft het Amerikaanse telecommunicatieconcern American Telegraph and Telephone (AT & T) een winst behaald van 522 miljoen dollar tegen vorig jaar 3,1 miljard dollar.

De omzet nam toe van 43,6 miljard tot 44,7 miljard dollar (80,5 miljard gulden).

De zware winstdaling is veroorzaakt doordat AT & T 4,2 miljard dollar ten laste van de resultaten heeft gebracht in verband met een omvangrijke reorganisatie. ATT-topman Robert Allen verklaarde dat de reorganisatielasten de fundamenteel goede gang van zaken in zijn concern maskeren.

In het laatste kwartaal van vorig jaar boekte AT & T 634 miljoen dollar winst tegen 809 miljoen dollar in de overeenkomstige periode van 1990. De kwartaalomzet bedroeg 12 miljard dollar tegen een omzet van 11,9 miljard dollar in de laatste drie maanden van het voorgaande jaar.

In de computersector verminderde de kwartaalomzet met 19,4 procent tot 1,1 miljard dollar, ondanks de nieuwe computerdochter NCR die in september vorig jaar werd overgenomen.