Elf Atochem

De naam van Atochem Nederland is veranderd in Elf Atochem Nederland wegens de nauwe betrokkenheid bij het Franse olieconcern Elf Aquitaine.

Elf Atochem in in grootte de tweede Franse chemie-onderneming en heeft in Nederland 950 mensen in dienst. De omzet is gestegen van 300 miljoen gulden in 1989 tot ongeveer 1 miljard gulden vorig jaar. De groep beweegt zich op het gebied van onder meer gewasbeschermingsmiddelen, acrylaatplaten (plexiglas en perspex), kunstmest, lijmstoffen, kunststofbuizen en industriële reinigingsmiddelen. Begin deze maand werd bekend dat moeder Elf Acquitaine haar plexiglasdivisie heeft samengevoegd met die de Amerikaanse onderneming Rohm and Haas. Deze nieuwe combinatie vormt de grootste producent van plexiglas in de wereld, met een marktaandeel van 28 procent.