Tbs geëist tegen man die journalist van NOS neerstak

DEN HAAG, 22 JAN. Tegen de man die op 23 oktober in Den Haag de journalist H. Laroes neerstak heeft de officier van justitie bij de rechtbank in Den Haag gisteren tbs met dwangverpleging en ontslag van rechtsvervolging geëist. Haag. De verdachte, de 29-jarige Hagenaar G.D., wordt niet toerekeningsvatbaar geacht.

Eerder had hij Kamerleden bedreigd en enkele malen ruiten bij hen ingegooid naar aanleiding van uitspraken van hen over werklozen, minimumloon en WAO. In psychiatrische en psychologische rapporten wordt gesteld dat de man lijdt aan paranoia en schizofrenie met een gewelddadig activisme tegen politici en journalisten.

De man stak parlementair redacteur Laroes van het NOS-journaal neer toen deze de kantoren van de omroeporganisatie in Den Haag verliet. Laroes bracht enkele dagen door op de intensive care-afdeling van een ziekenhuis. Hij heeft inmiddels zijn werkzaamheden hervat.