Politie kent identiteit van moordenaars Herrhausen

BONN, 22 JAN. De Duitse politie heeft onlangs belangrijke informatie in handen gekregen omtrent de identiteit van de daders van de gelukte moordaanslag in november 1989 op de toenmalige directeur van de Deutsche Bank, Alfred Herrhausen. Dit hebben justitiële functionarissen gisteren onthuld. Tot dan toe ontbrak elk spoor van de daders.

Volgens een niet nader genoemde man, die zich vorige zomer aangaf bij de politie en in december bekende dat hij betrokken was geweest bij de voorbereidingen van de aanslag op Herrhausen in de plaats Bad Homburg, gaat het om Andrea Klump en Christoph Seidler. Van hen was al bekend dat ze ook bij eerdere aanslagen van de terroristische organisatie Rote Armee Fraktion betrokken waren geweest.

Verder waren bij de aanslag op Herrhausen twee tot dusver onbekenden betrokken; van hen zijn slechts de voornamen Stefan en Peter bekend. Van Stefan en Peter zijn nu met hulp van de nieuwe bron compositie-tekeningen gemaakt die door heel Duitsland worden verspreid. (Reuter, AP)