Op grote schaal arrestaties in bezet gebied

TEL AVIV, 22 JAN. Israel voert sedert vannacht op grote schaal arrestaties uit in enkele steden op de bezette Westelijke Jordaanoever.

Volgens radio Israel zijn in Nablus en Ramallah tientallen Palestijnen gearresteerd. Ramallah is aan een uitgaansverbod onderworpen. Het merendeel van de arrestanten wordt gevormd door leden of sympatisanten van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) van George Habash. Deze Palestijnse organisatie heeft sedert het begin van het vredesproces verscheidene malen de verantwoordelijkheid opgeëist voor moordaanslagen op Israeliërs in bezet gebied. De minister van defensie Moshe Arens heeft de afgelopen dagen onder zware druk van de kolonisten in bezet gebied gestaan wegens wat zij noemen zijn falende veiligheidsbeleid. Sedertdien is de sterkte van de troepenmacht in de bezette gebieden met 20 procent opgevoerd. Volgens de Israelische media stelt het Israelische leger op bevel van Arens alles in het werk om enkele in bezet gebied opererende gewapende Palestijnse commandogroepen uit te schakelen.