Olympische ploeg

Naast de ploeg voor de Olympische Winterspelen is ook het begeleidingsteam voor Albertville nagenoeg compleet. Volgens chef de mission Ard Schenk is het vooralsnog niet de bedoeling Gerard Kemkers, bij de Europese titelstrijd helper van bondscoach Ab Krook van de schaatsers, als begeleider mee te nemen.

De ploeg bestaat momenteel uit: schaatsen, vrouwen: 500 m: Aaftink (genomineerd zijn Voetelink en Meijer en Stam), 1000 m: Aaftink, Voetelink en Meijer (genomineerd Stam), 1500 m: Voetelink, Van Gennip en Van Schie, 3000 m: Van Gennip, Zijlstra en Van Schie, 5000 m: Van Gennip, Zijlstra en Van Schie. Mannen: 500 m: Van Velde en Loef, 1000 m: Van Velde (genomineerd Loef), 1500 m: Zandstra, Ritsma, Visser en Veldkamp, 5000 m: Veldkamp, Visser en Zandstra, 10.000 m: Veldkamp, Vunderink en Bos.

Shorttrack, vrouwen: aflossingsploeg: Monique en Simone Velzeboer, Van Koetsveld van Ankeren, Ernst. Reserve: De Lella. Individueel, 500 m: Monique en Simone Velzeboer en Van Koetsveld van Ankeren. Mannen: individueel, 1000 m: Mark Velzeboer (genomineerd: Hoogeveen). Demonstratiesporten: freestyle aeriels: De Ruiter, freestyle ballet: Witte en Zwaal.