Medicopharma: uitstel aanvraag faillissement

ROTTERDAM, 22 JAN. De aanvraag voor het faillissement van Medicopharma, dat voor gisteren op de rol stond bij de rechtbank in Haarlem, wordt nog een week aangehouden. Dit heeft een woordvoerder van dit farmaceutisch concern desgevraagd bevestigd.

De bewindvoerders van Medicopharma NV in Zaandam, de in surséance verkerende houdstermaatschappij van een aantal farmaceutische bedrijven, hebben de rechtbank gevraagd de aanvraag nog een week aan te houden omdat vorige week donderdag de management buy out afketste.

Het faillissement is voorwaarde voor een constructie waarbij de groothandelsactiviteiten van het concern, die zijn ondergebracht in een nieuwe vennootschap, Mecicopharma Groothandel, kunnen worden verkocht aan het management. Deze management buy out leek vorige week bijna te kunnen worden afgerond, maar op het laatste moment haakte het consortium van financiers af.

Het Zaanse concern verkeert sinds eind november vorig jaar in surséance van betaling. Het bedrijf staat genoteerd op het niet-officiële gedeelte van de beurs, het zogeheten strafbankje.

Sindsdien onderhandelt Medicopharma met diverse gegadigden over de verkoop van onderdelen van het noodlijdende concern. Inmiddels heeft Medicopharma een tweetal bedrijven bijna verkocht. Aesculaap (veterinaire produkten) gaat waarschijnlijk naar Kofico in Oud-Beijerland . Neodent (onder andere leverancier van tandartsstoelen) komt als het goed is in handen van investeringmaatschappij Opdenberg in Amersfoort. In beide gevallen is een letter of intent getekend.

Voor het Amerikaanse bedrijf Pennex, Pharbita, producent van generieke geneesmiddelen, en Rooster (röntgenvloeistoffen) zijn nog geen kopers gevonden.